Matumaini Katanga

Cardijnprijs voor de KAJ-werking in Katanga

De vzw Cardijn verdeelt om de twee jaar in nagedachtenis van Hallenaar Jozef Cardijn een prijzenpot van 3.250 euro onder drie organisaties die zich inzetten voor de zwakkeren in de samenleving, voor jongeren en voor de gewone werkmensen. Op 21 kandidaturen werden er drie genomineerd.

Op de derde plaats eindigde het project ‘de vrienden van K' van de KAJ in Brussel dat voor jonge asielzoekers een vangnet creëert. KAJ wil voor dit project een vaste locatie zoeken waar de jongeren terecht kunnen. Het project kreeg een cheque van 750 euro.

Op de tweede plaats eindigde het opvanginitiatief De Okkernoot uit Halle en Vollezele dat mensen met autisme opvangt. Onder meer wil De Okkernoot in Halle zijn verblijfscentrum in het voormalig sacramentinenklooster uitbreiden van 21 tot 30 mensen. De Okkernoot kreeg een cheque van 1.000 euro.

De Cardijnprijs ging uiteindelijk naar de KAJ-werking in Katanga. In de mijndorpen helpt deze KAJ-werking jongeren hun leven in eigen handen te nemen. Als winnaar kreeg pater Jan Van Roy, bezieler van dit project, een cheque van 1.500 euro.

De man die de cheque vasthoudt op de foto is niet pater Jan, maar wel Fons De Potter uit Merchtem, een oud KAJ-poropagandist en medewerker o.a. van de sociale school in Lubumbashi. Hij was bereid die cheque in ontvangst te nemen omdat pater Jan op dat ogenblik niet aanwezig was.

Bron: het Nieuwsblad.

Gerelateerde activiteiten

Schenken

Voor fiscale attesten stort uw gift op bankrekeningnummer BE11 7350 1646 6948 van SOL VZW met als mededeling : “500”.

Details voor de overschrijving

Rekeningnummer

BE11 7350 1646 6948

Naam

Solidariteit om Leven vzw

BIC/SWIFT

KREDBEBB

Adres

Stijn Streuvelsstraat 7
3920 Lommel

Mededeling

500

Fiscale informatie

Om recht te hebben op een fiscaal attest moet de gift minstens 40 EUR per jaar bedragen. Dit bedrag kan in één keer of in verschillende keren gestort worden (bijvoorbeeld via een permanente opdracht van 3,50 EUR per maand).

De stortingen moeten SOL bereiken vóór 25 december van het lopende jaar, anders wordt het attest afgeleverd voor het volgende jaar.

Asante sana Bedankt.