Matumaini Katanga

Congo in coronamodus

De pandemie houdt de hele wereld in haar greep. Ook in DR Congo worden stelselmatig meer gevallen vastgesteld. “De evolutie van COVID-19 is zorgwekkend: door het zwakke gezondheidssysteem is het risico groter dat besmette mensen bezwijken aan COVID-19”.

Congolezen staan voor een moeilijke keuze: thuis verhongeren of corona oplopen onderweg. 95% van de bevolking leeft namelijk van dag tot dag om de eindjes aan elkaar te knopen. In de cités is het niet haalbaar om mensen op grote schaal te isoleren of in quarantaine te plaatsen.

En toch organiseren onze partners zich in om deze crisis mee te helpen bedwingen met oa. sensibiliseringscampagnes om de bevolking correcte en begrijpbare informatie te verschaffen, door het maken en verspreiden van mondmaskers in de volkswijken, het regelmatig handen wassen aansporen, enz…

Via WhatsApp hebben we regelmatig contact met de Aumôniers de Travail in Lubumbashi en Mireille Numbi, verantwoordelijke voor het Vormingscentrum FMO. De scholen van de Aumoniers zijn gesloten, in de parochies wordt in moeilijke omstandigheden verder gewerkt en in de leslokalen van FMO maakt men mondmaskers. Men gebruikt de stoffen die met een zending vanuit Geel werden overgemaakt de voorbije maand. Gelukkig is die container nog ter plaatse aangekomen. De container bevatte school- en medisch materiaal voor de projecten van de Aumôniers en materialen voor naaiatelier (naaimachines, stoffen, garens, …). Bij toeval kwam deze zending juist op tijd. De stoffen waren oorspronkelijk bestemd voor het naaiatelier voor kinderkleding, maar de bruikbare stoffen worden nu verwerkt als mondmaskers. Vanuit Matumaini hebben we extra middelen overgemaakt voor aankoop ter plaatse van kleine materialen voor afwerking mondmaskers.

Gerelateerde activiteiten

Schenken

Voor fiscale attesten stort uw gift op bankrekeningnummer BE11 7350 1646 6948 van SOL VZW met als mededeling : “500”.

Details voor de overschrijving

Rekeningnummer

BE11 7350 1646 6948

Naam

Solidariteit om Leven vzw

BIC/SWIFT

KREDBEBB

Adres

Stijn Streuvelsstraat 7
3920 Lommel

Mededeling

500

Fiscale informatie

Om recht te hebben op een fiscaal attest moet de gift minstens 40 EUR per jaar bedragen. Dit bedrag kan in één keer of in verschillende keren gestort worden (bijvoorbeeld via een permanente opdracht van 3,50 EUR per maand).

De stortingen moeten SOL bereiken vóór 25 december van het lopende jaar, anders wordt het attest afgeleverd voor het volgende jaar.

Asante sana Bedankt.