Matumaini Katanga

Congoweek in het Sint-Janscollege

Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 oktober hield het Sint-Janscollege van Meldert, Hoegaarden, haar jaarlijkse Congoweek. De leerlingen werden op alle mogelijke manieren ondergedompeld in de leefwereld van de Congolese kinderen en in de problematiek van de derde wereld in het algemeen.

Tijdens verschillende lessen werd hierop ingespeeld, maar er was ook Afrikaanse dans, Afrikaanse muziek (djembé) en een Afrikaanse maaltijd voor allen voorzien. In de marge organiseerde de leerlingenraad een verkoop van versgebakken cake tijdens de pauzes en er werd een posterbeurs georganiseerd aan het einde van de week. Als afsluiter was er een heuse Congolese viering met Afrikaans koor.

De winst die ze maakten (bijvoorbeeld meer dan €1000 met de cakeverkoop) gaat integraal en rechtstreeks naar het goede doel. Hiermee sponsoren ze het schoolgeld van de Congolese kinderen in het lagere schooltje van Kimbeimbe (een dorp bij Lubumbashi) en zorgen ze ook voor een warme maaltijd daags.

We laten jullie meegenieten via de beelden die al deze activiteiten opleverden op de website van het Sint-Janscollege.

Gerelateerde activiteiten

Schenken

Voor fiscale attesten stort uw gift op bankrekeningnummer BE11 7350 1646 6948 van SOL VZW met als mededeling : “500”.

Details voor de overschrijving

Rekeningnummer

BE11 7350 1646 6948

Naam

Solidariteit om Leven vzw

BIC/SWIFT

KREDBEBB

Adres

Stijn Streuvelsstraat 7
3920 Lommel

Mededeling

500

Fiscale informatie

Om recht te hebben op een fiscaal attest moet de gift minstens 40 EUR per jaar bedragen. Dit bedrag kan in één keer of in verschillende keren gestort worden (bijvoorbeeld via een permanente opdracht van 3,50 EUR per maand).

De stortingen moeten SOL bereiken vóór 25 december van het lopende jaar, anders wordt het attest afgeleverd voor het volgende jaar.

Asante sana Bedankt.