Matumaini Katanga

Delegatie van ACV Kempen bezoekt Congo

In maart 2013 verkenden een groep ACV-militanten, bestaande uit 9 militanten en 4 vrijgestelden, Katanga, de mijnprovincie waar hun verbond reeds 15 jaar een intense samenwerking mee heeft. Ze bezochten er sociale projecten, onderwijs- en gezondheidsinstellingen, hun partnervakbond CSC Congo, vrouwenprojecten, ondernemingen, sociale economieprojecten, …

Op zondag 26 mei 2013 deelde ze haar reiservaringen op het CONGO EVENT in het parochiecentrum van de Parkwijk te Turnhout. Er werden infostands opgericht en workshops en uiteenzettingen van getuigenissen georganiseerd, en er werd animatie en muziek, en typisch Congolese hapjes voorzien.

Ze hadden het op die avond over de kennismaking met de vakbond CSC, de werking van de Aumoniers du Travail en het project van de Sociale School — mee op poten gezet met onder meer middelen van het afscheidsfeest van Kris Van Elsen. Die Sociale School is ondertussen sterk uitgegroeid tot een prachtig project, waar ook de Thomas Moore Hogeschool en Heverlee aan participeren. Bezoekers konden zo mee genieten van de reiservaringen, iets komen drinken, een hapje eten en de gezellige Congolese sfeer komen opsnuiven.

De opbrengst van deze dag ging naar vzw Matumaini Katanga. Hiermee wil men graag enkele gezondheidsprojecten ondersteunen, alsook de verdere uitbouw van sociale winkels voor vakbondsleden van de CSC (voorziening van basislevensmiddelen aan goedkopere tarieven voor vakbondsleden).

Lieve C, Fleur, Ann VG, Jan F, Lutgarde, Jan R, Ann H, Carine, Herman, Lieve K, Jef, Kris, Gust

Presentatie: De Kracht van Congo.

Gerelateerde activiteiten

Schenken

Voor fiscale attesten stort uw gift op bankrekeningnummer BE11 7350 1646 6948 van SOL VZW met als mededeling : “500”.

Details voor de overschrijving

Rekeningnummer

BE11 7350 1646 6948

Naam

Solidariteit om Leven vzw

BIC/SWIFT

KREDBEBB

Adres

Stijn Streuvelsstraat 7
3920 Lommel

Mededeling

500

Fiscale informatie

Om recht te hebben op een fiscaal attest moet de gift minstens 40 EUR per jaar bedragen. Dit bedrag kan in één keer of in verschillende keren gestort worden (bijvoorbeeld via een permanente opdracht van 3,50 EUR per maand).

De stortingen moeten SOL bereiken vóór 25 december van het lopende jaar, anders wordt het attest afgeleverd voor het volgende jaar.

Asante sana Bedankt.